The Paranoid Is Never Entirely Mistaken

By nielsbonde, 13th September 2013

»Tre gange tidligere har vi afholdt ’Beers’-udstilling på Byens Kro. Udstillingerne er vokset med et stort antal deltagende kunstner, hvilke gør det både sjov og kaotisk. Temaet for denne, måske årets største gruppeudstilling, er indlysende: Øl!« fortæller Melou Vanggaard, som er initiativtager og primus motor bag disse udstillinger.

Byens Kro har gennem længere tid været kendt som et sted, hvor kunstnere mødes.

»For os var det et naturligt sted at mødes, da vi gik på Kunstakademiet,« forklarer Melou Vanggaard videre, »og det ligger jo i bekvem gåafstand fra Kongens Nytorv. At vi så fik ideen til disse udstillinger, er vel et udspring af, at vi har spurgt os selv, hvordan vi kan kombinere det at vi er kunstnere, med at vi mødes her om øl og socialt samvær, og det blev så til ’Beers’.«

De 100 deltagende kunstnere får frie hænder til at fortolke temaet, og værkerne bliver udstillet i det arrangørerne kalder autonom salonophængning, hvilket vistnok i fri fortolkning betyder, at værkerne er nødt til at kæmpe om den begrænsede vægplads, for noget egentligt galleri er Byens Kro jo ikke. Det er dog ifølge arrangørerne ikke alle værker, der kræver vægplads, for der bliver også tale om blandt andet musikbidrag og performancekunst.

Beers 4. Byens Kro, Møntergade 8. Fernisering fredag 30. august kl. 23.30. Udstillingen kan ses til 1. oktober i kroens åbningstid.

Niels Bonde

Niels Bonde

beers_installation_dark