404 Not Found – File Room

By nielsbonde, 17th February 2017

File room. I 1990erne var Artnodes centrale aktivitet websitet www.artnode.org. Her præsenterede Artnode egne projekter samt bidrag fra mere end 100 danske og internationale kunstnere. Værkerne vekslede fra fotos og tekster til lydværker, videoer og små interaktive programmer. Alle værker lå – og ligger stadig, tilgængelige som digitale filer på websitets server. Artnode har udvalgt filer fra websitet og downloadet dem. Artnode har skrevet et stykke software, der læser filerne som rå data – som tal – upåagtet om filen oprindeligt var et foto, en video, en tekst eller et stykke programkode. De læste data er derefter plottet som punkter i et rumligt koordinatsystem og de udstillede skulpturer er resultatet af disse tre-dimensionelle plots.file room detail1 file room detail2 file room detail3 file room detail4 file room detail5 file room detail6 file room detail7 file room total