datablob

404 Not Found

By nielsbonde, 10th February 2017

Udstilling i Den Frie Udstillingsbygning.

Statens Kunstfond har præmieret Artnode for udstillingen. 6 feb 2017 Uddrag fra begrundelsen: “Gruppens intelligente og banebrydende aktiviteter repræsenterer en passioneret praksis, som er lige så vigtig som den i kommerciel henseende er utaknemmelig. Udvalget glæder sig over at kunne præmiere udstillingen ‘404 Not Found’.”

Besøg “404 Not Found” webshop her.

Download pdf katalog

_38B7383

Pressemeddelelse: “Det er med stor glæde, at Den Frie Udstillingsbygning åbner dørene til årets første udstilling 404 Not Found med kunstnergruppen Artnode bestående af Jacob Lillemose, Nikolaj Recke, Mogens Jacobsen, Martin Pingel, Niels Bonde, Kim Borreby og Morten Schjødt. Artnode opstod ud fra en fælles begejstring for internettets nye muligheder for at udvide det æstetiske felt, både formelt, institutionelt og socialt. Siden deres første aktiviteter i 1994 har Artnode kredset om internettets potentialer og problematikker. Med udstillingen ønsker Artnode at sætte internettets udvikling og aktuelle betydning for det digitaliserede menneske og samfund på dagsordenen.

Både optimistisk og kritisk har pionererne Artnode i mere end 20 år udforsket internettet som en ny frontier for kunstneriske praksisser; fra de tidlige år, hvor modemmet larmede i flere minutter, til nutidens super avancerede robotteknologier. Udstillingen 404 Not Found er en manifestation af denne fortsatte udforskning.

I forlængelse af udstillingen følger et omfattende liveprogram, som ud fra forskellige perspektiver diskuterer internettet som æstetisk og politisk rum. Programmet byder bl.a. på navne som Evan Roth, UBERMORGEN og Cornelia Sollfrank.”

_38B7279

Presse:
Rigtige netkunstpionerer elsker fejlkoder Kunsten.nu, 3 feb 2017 af Kristian Handberg
Udgravning i de digitale ruiner Kunsten.nu, 21 nov 2016 af Søren Martinsen
Harddisken: 404 Not Found DR P1, 26 jan 2017 tilrettelæggelse Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen
P1 Eftermiddag DR P1, 18 jan 2017 værter Karen Secher og Jesper Dein
En note om Artnode IDOART, 14 jan 2017 af Jens Tang Kristensen
Netkunstpionerer lægger netkunsten i graven Information, 3. feb 2017 af Pernille Lystlund Matzen
Artnode “404 Not Found” IDOART, af Rikke Luna og Matias Albæk-Falk
Internet i konsten Sydsvenskan, 7 feb 2017 af Thomas Millroth

Artsy