404 Not Found – Market

By nielsbonde, 17th February 2017

Internettet er i dag blevet en markedsplads, hvilket konkret og en smule nostalgisk manifesterer sig i installationen Market, som er Artnodes egen netbutik og lager. Varer og genstande, der har indgået eller indgår i internettets fortid og nutid, ankommer fra en af de mange e-commerce butikker, der er i verden. Hos Market indkøbes der objekter, for eksempel gammelt it-udstyr (hulkort, floppy- discs, SCSI og USB-sticks) eller historisk og nyere hardware (antikverede modem, en ældgammel mus, gamle fedskærme og smartphones). Software, såsom Lynx, Mosaic, Netscape og Wordperfect, vil også være at finde på markedet. Når objekterne ankommer til Den Frie med posten, modtages de i Market, hvor de modificeres, stemples, signeres og pakkes ind, præcis ligesom det sker hver dag i hele verden. I udstillingsperioden vil der være indpakning udført af indpakningsrobotten S2 (de små e-butikkers favorit pakkemaskine) og salg af de modificerede objekter. Herefter udbydes objekterne til salg, både på på Den Frie og i Artnodes netbutik www.404notfound.dk. Installationen Market viser det kommercielle aspekt af internettet, som var ukendt i 1995, men som i dag er massivt. Til Black Friday 2016 blev der i online handel solgt for 240.000.000 kr. på en dag i Danmark.

market

0044 0059 0065 0075

shop1front shopdetail