»Billederne er en moderne digital version af den franske impressionisme«

By nielsbonde, 2nd April 2021

“Esther” og “Silas”. 2021
Fra portrætserie “95% sikker ansigtsgenkendelse”.

Gallerist Martin Asbæk viser de fem ting fra hjemmet i Charlottenlund, han ville redde hvis huset brændte

Gallerist Martin Asbæk viser de fem ting fra hjemmet i Charlottenlund, han ville redde hvis huset brændte

BERLINGSKE TIDENDE

Søndag d. 19. maj 2019, kl. 17.30
SINE GERSTENBERG

»Billederne er en moderne digital version af den franske impressionisme. De må ikke gå op i røg«

Gallerist Martin Asbæk viser de fem ting fra hjemmet i Charlottenlund, han ville redde, hvis huset brændte – og det er kunsten, skakspillet og den fine pung fra Goyard, der ville blive prioriteret først.

»Det er kunsten, jeg tænker på først, hvis jeg skulle redde noget,« siger Martin Asbæk, der er uddannet bygningskonstruktør og arkitekt, men i dag er har sit eget galleri, Gallery Martin Asbæk, i Bredgade i København.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Martin Asbæk (43) er uddannet bygningskonstruktør og arkitekt, men da han begyndte at arbejde i sine forældres kunstgalleri, Galerie Asbæk, opdagede han, at han følte sig mere hjemme i kunstverdenen. Her mødtes han både med kunstnere og kulturpersonligheder – venner blev kunder, og kunder blev venner.

»Du kan ikke uddanne dig til at blive gallerist,« siger Martin Asbæk.

»Også selvom det handler om at have kemi med din kunstnere og forstå psykologien i dine kunder.«

Når Martin Asbæk ikke er i sit galleri, Martin Asbæk Gallery, i Bredgade, bor han og hustruen Betina i Charlottenlund med deres datter Arden på 15 måneder og Martins to sønner, Edgar på otte og Sigfred på fem år. De har kun boet i huset i halvandet år og har aldrig været truet af brand. Skulle den alligevel komme, er det kunsten, skakspillet og pungen, som ikke kan slides op, han ville redde først.

FAKTA

Fem ting, jeg ville redde, hvis huset brændte


Der er ting, vi knytter os mere til end andre, og enkelte, vi beholder livet igennem.

I enhver bolig er der noget, der skaber nostalgi, giver hjertebanken og minder os om, hvem vi er som mennesker. Det er de ting, vi ville redde, hvis huset brændte.

I denne uge fortæller  Martin Asbæk om fem favorit-ejendele, han har et særligt forhold til.

Gallerist Martin Asbæk viser de fem ting fra hjemmet i Charlottenlund, han ville redde hvis huset brændte

Gallerist Martin Asbæk viser de fem ting fra hjemmet i Charlottenlund, han ville redde hvis huset brændte

Pixel billeder fra Niels Bonde

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN.
»Det er altid svært at give gaver, så for mig er portrætter det bedste, man kan give og få. Men i stedet for at få en fotograf til at tage et billede, vil jeg hellere have en kunstner til at lave dem. Derfor spurgte jeg kunstneren Niels Bonde, om han ville lave et portræt af Betina og vores datter Arden, da hun havde fødselsdag i år. Han er meget optaget af overvågningssamfundet og har lavet en hel serie, der hedder »95 percent recognition«. Det betyder, at selvom pixeleringen er kæmpe stor, kan vi alligevel genkende en person 95 procent af gangene. Han gik selv ind og fandt billederne af dem på nettet og lavede de her fantastiske billeder. Du kan straks se, at det er Betina og Arden, når du går på afstand, eller hvis du holder en telefonskærm op. De er smukke, men også vildt tænkt. Billederne er en moderne digital version af den franske impressionisme. De må ikke gå op i røg.«

 

pixelbilleder hos asbæk

___________________________

 

Other commissions:

_DSC4683